+420 558 662 920 iph@iph.cz

Dne 7. 11. 2019 byl v Nemocnici ve Frýdku-Místku, p.o. slavnostně otevřen babybox druhé generace. První babybox byl ve frýdecké nemocnici otevřen v listopadu roku 2008 a nyní byl vyměněn za modernější babybox druhé generace, jež je vybaven dvoukřídlými dvířky, která se otevřou automaticky po stisknutí zeleně podsvíceného tlačítka a po vložení děťátka se zase automaticky zavřou. 

Dvířka se při jakémkoli odporu sama zastaví, a tak zabrání kolizi s děťátkem i s dárcem. Babybox je vybaven jak klimatizací, tak vytápěním. Děťátko se vkládá do plastové vaničky opatřené váhovým senzorem, který po zatížení ohlásí zdravotnímu personálu vložení děťátka do babyboxu. Zprávu o vložení děťátka do babyboxu a vyzvednutí děťátka z babyboxu obdrží také sám Ludvík Hess a manželé Juřicovi. 

Slavnostního otevření se zúčastnil jak sám zakladatel, otec babyboxů pan Ludvík Hess, tak také Jitka a Zdeněk Juřicovi, výrobci babyboxů nové generace a většina sponzorů. Dvířky frýdeckého babyboxu prošla za 11 let existence 3 novorozená děťátka. 

Jsme velmi rádi, že jsme na tuto aktivitu mohli přispět.